Apelsinchoklad

Recept
Till skalen
Ca 250 g mörk choklad, gärna 70%
Till fyllningen
250 g valfri choklad
2 ½ dl vispgrädde
apelsinarom, efter smak
25 g kanderade apelsinskal
Smält chokladen på valfritt sätt, ex i vattenbad. Häll i formarna, se inlägget Julklappstips, (fungerar säkert lika bra med ischoklad-formar) och vrid dem så chokladen hamnar i hela, vänd sedan uppochned så överflödig choklad rinner ur. Ställ kallt.
Värm grädden så den precis börjar sjuda, häll över den finhackade chokladen och rör till en jämn smet. Rör i apelsinaromen. Använd en tesked att fördela fyllningen med, i formarna som nu stelnat. Ställ i kylen en stund.
Den smälta chokladen som blev kvar i början brer du över pralinerna och lägg på apelsinskalen innan det stelnar.
Och in i kylen igen:)
FÄRDIGT!
Jag har nu hela köket fullt med choklad, både spill och praliner :)
Imorgon blir det nog en annan sort!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0